Op dit adres woonde de familie Polak.
Hermannus Polak wordt op 22 december 1871 te Sleen geboren, hij wordt vermoord op 12 oktober 1942 te Auschwitz
Hermannus is dan 70 jaar. Hij was koopman van beroep.

Harmannus Polak was een zoon van Simon Polak en Bettje van Rhijn, een gezin met in totaal negen kinderen. Eén kind stierf als baby, 1 jaar oud en één kind heeft de Holocaust overleefd. Alle anderen kinderen, t.w. Carolina, Philip, Hartog, Salomo, Bertha, Anna en Harmannus zelf, werden tijdens de Sjoa vermoord.

Harmannus trouwde op 11 Mei 1906 in Tiel met Rosette Gersons, een dochter van Benjamin David Gersons en Betje Manasse. Het echtpaar kreeg twee kinderen: Bettje (Bep) en Benjamin David. Zij is in de Sjoa vermoord. Hij is op 14 oktober 1944 in Vuren in de provincie Gelderland overleden, omgekomen bij een poging om al zwemmend het bevrijde Zuiden te bereiken.

In de eerste dagen van October 1942 werd Harmannus in kamp Westerbork binnengebracht, samen met zijn vrouw Rosette. Beiden zijn op 9 October 1942 op transport gesteld naar Auschwitz, waar zij direct bij aankomst op 12 oktober 1942 zijn vermoord.

Rosette Polak - Gersons geboren op 22 februari 1878 te Tiel, ze werd vermoord op 12 oktober 1942 te Auschwitz.
Rosette bereikte de leeftijd van 64 jaar. Ze was een dochter van Benjamin David Gersons en Betje Manasse. Ze trouwde 11 mei 1906 met Harmannus Polak (34 jaar, koopman van beroep), zoon van Simon Polak en Bettje van Rhijn.

Benjamin David Polak werd te Hoogeveen geboren op 25 maart 1909. Hij vluchtte naar het vrije zuiden maar hij kwam in Vuren om het leven. Benjamin bereikte de leeftijd van 35 jaar.

Benjamin was een klasgenoot van Hendrikus Elders aan de HBS in Hoogeveen. Benjamin's ouders hadden gevraagd aan Hendrikus' familie,  wonende te Gees, of zij wilden zorgen voor hun zoon. Zelf onderduiken zagen zij niet meer zitten. Zodoende heeft hij ondergedoken gezeten bij de familie Elders totdat hij het niet meer uit kon houden en het bevrijde zuiden wilde bereiken wat hem noodlottig is geworden. Hij werd terwijl hij de Waal probeerde over te zwemmen ontdekt door de bezetter en doodgeschoten waarna hij verdronk.

Benjamin was kantoorbediende van beroep.